Slávnostné otvorenie nového akademického roka Univerzity tretieho veku

07.10.2013

Dňa 26. septembra sa na Mestskom úrade v Žiline uskutočnilo slávnostné otvorenie nového akademického roka 2013/2014 Univerzity tretieho veku. Súčasťou bolo aj predstavenie nového predmetu Finančná gramotnosť, ktorý pre Univerzitu tretieho veku pripravuje Nadácia PARTNERS.

Slávnostného podujatia sa zúčastnilo vedenie Žilinskej univerzity,  zástupcovia mesta Žilina a približne 400 študentov. Nadáciu PARTNERS reprezentoval Jozef Bartánus, manažér pre vzdelávanie spoločnosti PARTNERS GROUP SK. Vo svojom príhovore predstavil Nadáciu Partners a aktivity, ktoré vyvíja pre zvyšovanie finančnej gramotnosti na Slovensku pod hlavičkou projektu Deň finančnej gramotnosti. Následne uviedol nový predmet s názvom Finančná gramotnosť, ktorý je od tohto akademického roka súčasťou vzdelávacích osnov na Univerzite tretieho veku.

„Prednášky sme pripravili spôsobom, aby seniorom priniesli teoretické minimum pre orientáciu na finančnom trhu, no i praktické a užitočné rady. Zaujímavé bude určite i hosťovanie odborníkov, ktorí prinesú množstvo príkladov z praxe a praktických tipov pre správu osobných financií,“ povedal pri tejto príležitosti J. Bartánus.

Prvá prednáška s názvom Finančná gramotnosť a peniaze sa bude konať 14. októbra. O kurze Finančná gramotnosť pre seniorov si  viac môžete prečítať TU.